In timp ce toata lumea da 16%, cazinourile platesc impozit pe venit de 5%. Finantele n-au reusit sa le arate pina acum modul in care se calculeaza aceste venituri, asa ca fiecare plateste mai mult sau mai putin, in functie de curajul contabilului.
Proprietarii de cazinouri profita de lipsa de reactie a Finantelor si isi calculeaza impozitele de platit in functie de curajul contabililor.

Potrivit Codului fiscal, agentii care desfasoara activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive la care impozitul pe profit este mai mic decit 5% din veniturile respective sint obligati la plata unui impozit de 5% aplicat veniturilor realizate.

Nu avem nimic impotriva acestui impozit. Doar ca Finantele nu ne-au definit venitul care se impoziteaza. Unii dintre noi calculeaza toate veniturile, altii scad din ele cistigurile clientilor. Fiecare cum il taie capul. Sau in functie de curajul contabilului. Am solicitat de multe ori Finantelor sa ne clarifice aceasta problema, dar ne-au trimis tot felul de trimiteri la nu stiu ce legi, in stilul lor caracteristic, ne-a declarat Sorin Constantinescu, reprezentantul Asociatiei Organizatorilor de Cazinouri din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Tupeul tanarului Ionescu de a munci din greu nu se rasplateste
Setari Cookie-uri