Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat luni ca cea mai importanta reforma structurala este ca volumul arieratelor acumulate de companiile de stat sa scada, mentionand ca desi au fost atinse tintele in primul trimesru, exista in continuare presiuni pe cheltuieli in sectorul de sanatate.

"Problema arieratelor acestor companii este o pierdere enorma in insanatosirea cresterii economice", a afirmat Franks, citat de Mediafax.

CNADNR va infiinta Autoritatea Unica de Control care va reuni atributiile in domeniu ale mai multor institutii, cum ar fi Autoritatea Rutiera Romana si Registrul Auto Roman.
Intentia infiintarii unei autoritati unice de control in domeniul transporturilor dateaza din 2007.

Citeste si:

De asemenea, scrisoarea prevede ca standardele de cost pentru constructia si intretinerea de drumuri trebuie sa fie aprobate pana la sfarsitul lunii iunie si impuse in toate contractele noi.

La inceputul lunii aprilie, Ministerul Transporturilor a publicat un proiect pentru trei standarde de cost, dupa ce pana la acea data Guvernul a aprobat 18 standarde pentru toate tipurile de infrastructura.