Proiectul face parte din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si a fost lansat de AgroAdvice, companie specializata in consultanta in domeniul agricol, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Universitatea din Craiova – Facultatea de Agricultura si Danish Agricultural Advisory Services.

Durata proiectului este de 13 luni.

Beneficiarii – manageri si antreprenori din sectorul agricol (ferme animale si vegetale – au fost selectionati in functie de regiunea de desfasurare a activitatii, deschiderea pe care o manifesta fata de serviciile de consultanta si timpul disponibil participarii la cele 10.800 de ore de curs.

Citeste si:

“Cele mai mari probleme ale fermierilor sunt legate de planificare si de managementul riscului. Se lasa influentati de o avalansa de informatii, pe care le nu le selecteaza. In plus, este nevoie de sprijin reciproc. Sunt prea multi fermieri care considera ca se descurca singuri, fiecare este mai destept ca si celalalt. Altfel stau lucrurile in celelalte tari din regiune”, spune Gabriel Ionescu, coordonator al echipei de consultanti din cadrul proiectului.

In cadrul proiectului, vor exista trei birouri de consultanta care vor deservi regiunile Sud-Muntenia, Sud-Est, SV Oltenia, Bucuresti Ilfov. Serviciile de consultanta se vor presupune intocmirea si monitorizarea planului de afaceri, planificarea productiei si activitatilor, analiza bugetului de venituri si cheltuieli, sprijin in elaboararea documentatiei necesare obtinerii de credite agricole, asigurari agricole si fonduri europene.