Amenzile aplicate comerciantilor pentru neafisarea preturilor corecte la alimente si produse textile au fost majorate de Guvern de la 50-100 lei la 500-2.500 lei, iar amenzile pentru etichetare incompleta a acestor categorii de marfuri au fost ridicate de la maximum 5.000 lei la cel mult 10.000 lei.

Amenzile minime percepute pentru etichetarea incompleta a alimentelor si produselor textile au fost de asemenea majorate, de la 500 lei la 1.000 lei, informeaza Mediafax.

Noile sanctiuni vor intra in vigoare de la data publicarii actului normativ in Monitorul Oficial.

Majorarea amenzilor a fost argumentata de Guvern prin numeroasele cazuri in care, prin actiuni de control sau sesizari primite din partea consumatorilor, au fost identificate etichetari incomplete sau incorecte ale alimentelor si produselor textile.

Executivul a mai decis ca practicile comerciale incorecte sa poata fi reclamate de catre consumatori nu numai la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor sau in instanta, ci si la o asociatie special constituita in acest scop, care va avea dreptul sa solicite incetarea practicilor comerciale sesizate in maximum 20 zile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului