In 2006, TVA ramane pe loc

Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) nu va fi modificata in acest an pentru nici o categorie de produse si servicii, nici pentru domeniul constructiilor, iar sistemul de impozite va ramane nemodificat pentru asigurarea predictibilitatii fiscale, potrivit ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"Nu sunt adeptul cotelor diferentiate. In acest an nu va fi modificata cota de TVA, nici in domeniul constructiilor. Nivelul de impozitare in Romania este unul dintre cele mai scazute din Europa. Nu intentionam sa schimbam sistemul de taxare, nici in sensul cresterii, nici al scaderii. Vom asigura predictibilitate pentru mediul de afaceri", a mai spus Vladescu.

El a reafirmat ca a propus unor oameni de afaceri, care critica sistemul fiscal din Romania, sa accepte sa fie impozitati dupa sistemul fiscal din Elvetia, Germania sau Franta, insa a fost refuzat.
Patronatul Societatilor din Constructii (PSC) a solicitat Guvernului reducerea substantiala sau eliminarea Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) la constructia, consolidarea si reabilitarea locuintelor, masura urmand sa determine scaderea costurilor lucrarilor si a preturilor locuintelor. Acestia au cerut diminuarea TVA de la 19% la 5-7% sau eliminarea acestei taxe - ceea ce ar putea determina un plus de locuinte anual estimat la 10.000 de unitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri