Productia industriala a crescut anul trecut, fata de 2012, cu 7,8% ca serie bruta si cu 7,1% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS).

Evolutia a fost sustinuta de industria prelucratoare, care a urcat cu 9,2% ca serie bruta, si industria extractiva (2,2%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 1,4%.

"Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de capital (+11,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+10,4%), industria bunurilor intermediare (+8,7%) si industria bunurilor de uz curent (+5,9%). Industria energetica a scazut cu 1,4%", se arata intr-un comunicat al INS, citat de Mediafax.

In decembrie productia industriala a scazut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 15,5%, respectiv cu 1,1%. Fata de decembrie 2012 indicatorii sunt mai mari cu 10,2%, respectiv 7,9%.

Turistii straini au cheltuit...
Citeste si: Turistii straini au cheltuit 6,6 miliarde de lei in Romania, in 2018


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Oradea, cea mai mare crestere procentuala a numarului de turisti