Preturile productiei industriale au scazut la 9 luni cu 2,8%, trase in jos de industria energetica

Preturile productiei industriale au scazut in septembrie cu 2,8% pe total fata de aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce preturile pe piata externa s-au contractat cu 3,3%, iar cele de pe piata interna s-au redus cu 2,5%, influentate de industria energetica, cu o scadere de 10%, potrivit INS, scrie Mediafax.

Scaderi ale preturilor s-au mai inregistrat in industria bunurilor intermediare, cu 1,6%, si in cea a bunurilor de capital, cu 0,1%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica. Pe de alta parte, preturile din industria bunurilor de uz curent au crescut cu 1,5%, iar cele din industria bunurilor de folosinta indelungata cu 1,3%.

Fata de luna august, preturile productiei industriale (piata interna si piata externa) s-au diminuat cu 0,3%, cu o reducere de 0,3% pe piata interna si de 0,4% pe cea externa. Preturile din energie au scazut cu 1,3%, iar cele din industria bunurilor intermediare cu 0,4%. Industria bunurilor de folosinta indelungata a consemnat o stagnare, pe cand industria bunurilor de uz curent a avut o crestere cu 0,2%, iar cea a bunurilor de capital cu 0,5%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri