Ministrul Finantelor, Anca Dragu, a declarat, marti, ca o crestere economica peste potential este “cea mai periculoasa”, afirmand ca “reformele puse pe hartie si aflate in implementare de catre autoritati” sunt menite sa reduca deficitul de oferta.

"In practica, poate ca o economie nu reuseste sa combine acesti factori (de crestere-n.r.) in mod optim, si atunci cresterea este sub potential sau peste potential. Cea peste potential este cea mai periculoasa, pentru ca asta inseamna ca noi consumam mai mult decat producem”, a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, afirmand ca, in prezent, “Romania are mai degraba un deficit de oferta, iar reformele puse pe hartie si aflate in implementare de catre autoritati sunt de natura sa reduca acest deficit de oferta”, a declarat Anca Dragu, in sedinta Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputatilor, conform Mediafax.

“Aceste reforme conduc la cresterea potentiala a tarii", a spus Anca Dragu. Ministrul Finantelor a afirmat ca institutiile ar trebui sa canalizeze cresterea economica pentru a creste investitiile si exporturile, nu consumul.

"Acum avem o crestere de invidiat, dar trebuie sa fim atenti la aceste provocari, sa canalizam cresterea economica in sensul cresterii investitiilor si a exporturilor si, cumva, consumul, care este deja la un nivel ridicat sa nu mai creasca prea mult. Aceasta situatie in care consumul excede productia duce la dezechilibre", a sustinut Anca Dragu.

Ministrul Finantelor a afirmat ca daca aceste recomandari nu sunt urmate, Romania risca sa o crestere care se va opri la un moment dat.

Citeste si:
Banca Mondiala a aprobat un nou imprumut pentru Romania
Banca Mondiala a aprobat un...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Calea catre dezvoltare si oportunitati mai bune pentru toti romanii