O fabrica de paine din sectorul 3 al Capitalei a fost amendata marti cu 15.000 lei de catre inspectorii sanitar-veterinari, pentru nerespectarea normelor de igiena care au intrate in vigoare de la 1 octombrie.

Fiba Traiding Impex Company SRL producea paine, produse de patiserie si prajituri in conditii de igiena precare. Inspectorii de la Directia Sanitar-Veterinara (DSV) Bucuresti au gasit painea pusa la dospit intr-o camera unde angajatii maturau, existand riscul contaminarii franzelelor.

De asemenea, in incaperea unde se coceau produsele de patiserie existau multe muste, iar utiliajele cu ajutorul carora se obtineau produsele erau foarte murdare. Potrivit inspectorilor, intreg spatiul firmei nu mai fusese dezinfectat de cel putin cateva zile. "La patiserie, pubelele de gunoi nu au capace, mustele roiesc in jurul produselor, iar spatiul este foarte murdar", a spus Mihaela Andreescu, medic de la DSV-Sector 3.

Patronul de la Fiba Traiding, Jeni Mahmud, a justificat neregulile gasite de inspectori sanitar-veterinari prin faptul ca tocmai se termina schimbul de noapte. "Spatiul meu se afla intr-un proces de modernizare pentru ca vrem sa respectam normele de igiena. Probabil ca sunt mici nereguli pentru ca tocmai s-a iesit din schimbul de noapte", a spus Jeni Mahmud.

Noile norme de igiena pentru spatiile de productie, recent intrate in vigoare, arata ca in momentul in care se igienizeaza, spatiul de productie trebuie sa fie complet gol.

Pana acum, inspectorii sanitar-veterinari au verificat mai mult de jumatate dintre cele 180 de fabrici de morarit si panificatie din Capitala si 30 % dintre acestea au primit calificativul de "neacceptabil".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri