Elvetienii de la Rieker, care detin doua fabrici de incaltaminte in judetul Timis, raman si in 2016 cei mai mari jucatori de profil, cu afaceri de 235,7 milioane lei, desi in scadere fata de 2015, cand compania incheia cu o cifra de afaceri de 261,7 milioane lei. Mai mult, profitul a scazut anul trecut la 2,56 milioane lei. Compania este prezenta in Romania din anul 1998 si avea la finalul anului trecut un numar mediu de 92 de angajati.

Pe locul secund in clasament, in functie de cifra de afaceri, se afla compania Raffaello Shoes Factory, detinuta integral de italienii de la Grisport (producator de incaltaminte sport si de munte). In 2016, afacerile companiei, care este si cel mai mare exportator de incaltaminte din Romania, au urcat pana la 270,3 milioane de lei. De asemenea, profitul a cunoscut o crestere fulminanta de la 1,37 mil. lei in 2015, la 6,4 milioane lei anul trecut. In fabrica din Bucuresti lucrau in 2016 un numar mediu de 795 de angajati.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont