Germania, o tara zguduita de problemele privind integrarea valului de imigranti care a lovit Europa si de scandalul emisiilor intentat producatorului auto Volkswagen, se pregateste pentru alegerile federale in urma carora vor fi desemnati membrii celui de-al XIX-lea Bundestag. In urma alegerilor, parlamentul federal unicameral va desemna un cancelar care sa preia sefia Guvernului. Conform sondajelor de opinie, batalia se va da intre Angela Merkel si Martin Schulz.

Economia Germaniei, tara a carei populatie este de 82,67 milioane de locuitori si a carei destine au fost conduse in ultimii 12 ani de catre Angela Merkel , este cea mai dezvoltata din Uniunea Europeana, denumita de multe ori si locomotiva acesteia. Produsul intern brut al tarii a ajuns anul trecut la 2.940 miliarde de euro, cu un excedent bugetar de 0.8%. Rata somajului inregistrata in luna iunie a acestui an a fost de 3.8%. Cat despre datoria externa a tarii, aceasta a ajuns dupa primul trimestru al anului in curs la 477.018 milioane de euro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont