Compania de Autostrazi va reabilita in 2007 sapte pasaje si poduri rutiere, valoarea lucarilor fiind de circa 32 milioane lei, la nivel national existand peste 3.200 de poduri dintre care 50% sunt clasificate din punct de vedere tehnic ca fiind la limita acceptabilitatii.

Potrivit datelor Ministerului Transporturilor (MT), la nivel national exista 3.286 de poduri cu o lungime totala de peste 130.000 metri. Dintre acestea 95% sunt poduri din beton, restul fiind structuri metalice si de alte tipuri. Aproximativ 3% necesita reparatii urgente si aproape 50% sunt clasificate din punct de vedere tehnic ca fiind la limita acceptabilitatii sau sub aceasta, potrivit NewsIn.

Cu toate acestea, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a alocat pentru 2007 suma de 31,9 milioane lei pentru reabilitarea a sase pasaje rutiere si doua poduri rutiere. Din cele opt obiective aflare in reparatii, pana la jumatatea acestui an, a fost finalizat pondul de pe DN1A, din localitatea Stancesti, judetul Prahova.

De asemenea, au fost realizate lucrarile in proportie de peste 90% doua pasaje de pe DN59 din Timisoara si Voiteg (judetul Timis), in timp ce podul de peste Crisul Alb-DN 74 a fost reabilitat in proportie de 86%. Tot in 2007 s-au realizat lucrari de refacere pentru podurile de pe DN 7, localitatile Chitila (judetul Ilfov) si Sabareni (judetul Giurgiu), lucrari finalizate in proportie de peste 60%. Un alt pasaj care va reabilitat in acest an este cel de pe DN6 in municipiul Lugoj, pe drumul Buziasului, fiind realizate mai mult de o treime din lucrari.

Reprezentantilor CNADNR au declarat ca se afla in curs de derulare licitatia pentru selectia constructorului care va reabilita pasajul de pe DN 19, la Moftin- Satu Mare. Pe langa investitii pentru reabilitarea podurilor rutiere si pasajelor, CNADNR alocat pentru 2007 pentru programul de reparatii capitale 112.481.000 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Doua pasaje peste centura Oradea vor fi finalizate inainte de termen