Ministerul Economiei si Finantelor va continua sa supervizeze si in 2008 gestionarea fondurilor publice interne si din surse europene, trecerea controlului financiar preventiv de la minister in raspunderea manageriala urmand sa se faca treptat, pentru eliminarea riscurilor.

Trecerea controlului financiar preventiv de la minister in sfera raspunderii manageriale se va face treptat, pe masura ce controlul managerial va asigura eliminarea riscurilor in administrarea fondurilor.

Atingerea acestui nivel va fi evaluata de misiuni de audit dispuse de ministrul economiei si finantelor, potrivit unei Ordonante de urgenta aprobate in sedinta demiercuri a Guvernului. Actul normativ modifica ordonanta guvernului 119/1999, privind controlul intern si controlul financiar preventiv.

"Modificarea a fost necesara avand in vedere ca reglementarea aflata in vigoare ar fi condus la incetarea, incepand cu 1 ianuarie 2008, a exercitarii controlului preventiv de catre Ministerul Economiei si Finantelor, se arata in comunicatul Executivului.

Potrivit aceluiasi comunicat, integrarea noilor principii de buna practica in reforma managementului public, in general, si a celui financiar, in special, este un proces de durata, care nu poate fi realizat intr-un termen scurt, chiar si in tari cu o administratie consolidata. Tari membre ale Uniunii Europene care au inceput reformele manageriale la mijlocul anilor ’90 le continua si la ora actuala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri