Ministerul Finantelor Publice va contracta un credit extern in valoare de 100 milioane euro de la Raiffeisen Zentralbank si Calyon Corporate and Investment Bank, pentru continuarea lucrarilor la autostrada Brasov-Cluj-Bors, a decis guvernul printr-o hotarare aprobata in sedinta de joi. Creditul va fi acordat pe o perioada de 12 ani, cu o perioada de gratie de patru ani si o rata variabila a dobanzii, urmand sa fie restituit in 17 rate semestriale egale. Prima rata va fi achitata la patru ani de la data intrarii in efectivitate a acordului de imprumut.

Lucrarile au inceput anul trecut, in baza unui contract in valoare de 2,2 miliarde euro cu constructorul american Bechtel. Bechtel a anuntat recent ca activitatile de constructie au fost reduse, ca urmare a platilor insuficiente efectuate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Dupa alegeri, noua administratie de la Bucuresti s-a pronuntat, in mai multe randuri, in favoarea inceperii unui alt proiect de autostrada.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, la sfarsitul lunii martie, ca lucrarile pentru autostrada Transilvania vor fi finantate in functie de fondurile ramase disponibile dupa acoperirea costurilor pentru traseul prioritar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ce proiecte de infrastructura ar trebui sa fie gata in 2019?
Setari Cookie-uri