Aproape 1.500 de constanteni si-au pierdut locurile de munca in ultimele doua luni, potrivit datelor furnizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM).
Astfel, in luna decembrie a anului trecut au fost disponibilizate 655 de persoane, in timp ce in ianuarie 2009 au fost trimisi acasa 812 angajati, scrie NewsIn.

Potrivit directorului AJOFM Constanta, Emilia Murineanu, pentru lunile februarie si martie s-au mai anuntat, pana in prezent, inca 330 de disponibilizari. Cele mai afectate de concedieri au fost firmele de constructii, santierele navale, domeniul distributiei de energie electrica si cel petrolier.

Cu toate acestea, directorul AJOFM a tinut sa precizeze ca judetul Constanta sta foarte bine in comparatie cu celelalte zone afectate de disponibilizari, mai ales ca Agentia are in evidenta peste 700 de locuri de munca neocupate.

„Nu stiu de ce se plange lumea deoarece judetul Constanta sta foarte bine. Avem 728 de locuri vacante, in diferite domenii, de la directori la muncitori necalificati”, a declarat Emilia Murineanu. La nivelul judetului Constanta exista in evidentele AJOFM 11.574 de someri, dintre care 6.807 primesc indemnizatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri