"Varianta unui acord stand-by, aceasta umbrela neutilizata, cu un comision de neutilizare de 25%, presupune aparitia unor costuri suplimentare de sute de milioane de euro. Cine le acopera?", a spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a atras atentia, la o intalnire la care a participat si ministrul de finante, Gheorghe Pogea, ca deficitul public si serviciul datoriei publice sunt mari.

"Este vorba de aproximativ 2-3 miliarde de euro, din care Ministerul Finantelor Publice spera sa obtina finantare pentru aproximativ 2 miliarde euro", a mai precizat Isarescu.

Citeste si:

Un imprumut al Romaniei de la Uniunea Europeana (UE) "nu ar strica" luand in considerare capacitatea Romaniei de a atrage fonduri europene, a spus guvernatorul bancii centrale, mentionand ca a purtat discutii in acest sens cu presedintele Traian Basescu.

"Am discutat cu presedintele si stim ca nu avem capacitatea de absorbtie a 6-7 miliarde euro prin fonduri europene, iar prin aceste considerente, o prefinantare de la Uniunea Europeana nu ar strica", a spus Isarescu.

Isarescu: BNR nu are o pozitie clara privind eventuala finantare de catre FMI