Joi, 19 februarie 2009, Agora Media a organizat la Ploiesti prima editie SolePAD (Solutii Eficiente pentru Afaceri Durabile) din acest an. Evenimentul s-a adresat oamenilor de afaceri din judetele Prahova, Dambovita si Giurgiu si s-a desfasurat in sala de conferinte Polivalenta a Hotelului Central din Ploiesti.
In deschiderea conferintei, Luana Teodorescu, director Fonduri Camera de Comert si Industrie Prahova, le-a multumit oamenilor de afaceri prezenti in sala pentru interesul manifestat fata de temele promovate de acest eveniment si a subliniat necesitatea parteneriatelor in conditiile economice actuale. „Suntem intr-un moment in care fiecare dintre noi ne dam seama ca avem nevoie de parteneri, iar noi suntem potentiali parteneri pentru dumneavoastra. In calitate de Organizatie Non-Guvernamentala, Camera de Comert si Industrie Prahova estre un partener eligibil pentru proiecte europene, pe diverse tipuri de programe. De asemenea, este un partener foarte bun pentru diseminarea rezultatelor proiectelor, fiind in acelasi timp un furnizor de training si de informatie europeana”, a spus Luana Teodorescu.

Pentru a veni in sprijinul firmelor interesate de accesarea fondurilor europene, Camera de Comert si Industrie Prahova intentioneaza sa realizeze o baza de date centralizata care sa contina firme ce doresc sa se asocieze in vederea accesarii de fonduri structurale, precum si firme de consultanta care sa le sustina in aceste demersuri. In acelasi context, Gabriela Anghel, Director executiv OTIMMC Ploiesti, a anuntat deschiderea in luna ianuarie 2009 a Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Ploiesti, cu competente in judetele Prahova, Ialomita si Calarasi. Oficiul este subordonat Guvernului prin Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si are atributii in gestionarea fondurilor guvernamentale si structurale pentru IMM-uri, oferind informatii si consiliere pentru toate aceste tipuri de programe de finantare.

Dupa 24 de ani de activitate, Dell ofera in prezent solutia completa din punct de vedere IT. Maria Mirabela Moroeanu, Internal Account Manager in cadrul Dell, a trecut in revista cele mai importante linii de produse Dell care alcatuiesc acea solutie completa: gama Vostro - laptop-uri si desktop-uri create specific pentru IMM-uri, gama Inspiron - notebook-uri multimedia usor de personalizat, portofoliul Dell Optiplex - desktop-uri business extrem de eficiente energetic, noua gama de notebook-uri business Latitude, creata pe baza opiniilor a peste un milion de persoane si gama de servere Poweredge. Intreg portofoliul de produse Dell este sustinut de servicii disponibile pe intreg teritoriul Romaniei.

Aproximativ 75% din activitatea companiei Brother este reprezentata in prezent de echipamentele office, cu precadere solutii de imprimare. Pornind de la tendintele generale de business, ce se regasesc in cerinte de performanta, productivitate, ergonomie, conectivitate, securitate, mentenanta si costuri, Radu Crahmaliuc, Country Manager Reprezentanta Brother Romania, a dorit sa le recomande participantilor solutiile multifunctionale Brother de eficientizare a activitatii in birourile moderne si gama de dispozitive de etichetare P-Touch, solutii create specific pentru a raspunde tuturor acestor cerinte actuale de business.

Dar cresterea competitivitatii unei companii nu depinde doar de solutiile tehnologice adoptate, ci si de resursele umane. Oana Scarlat, Director marketing EXEC-EDU (o companie creata de ASEBUSS), a vorbit la Ploiesti despre cresterea competitivitatii IMM-urilor prin dezvoltarea competentelor angajatilor, pornind de la o serie de principii de leadership, creativitate, inteconectare si interactivitate. EXEC-EDU detine in prezent cel mai variat portofoliu de programe de dezvoltare manageriala de pe piata. Beneficiarii programelor EXEC-EDU sunt aproape 4000 de manageri din aproximativ 2000 companii.

Ultimele prezentari din program au fost dedicate informatiilor privind oportunitatile de accesare a fondurilor structurale. George Brezoi, Consilier la OTIMMC Ploiesti, a prezentat Fondurile europene pentru intreprinderi mici si mijlocii disponibile in cadrul Axei Prioritare 1 - Un sistem inovativ si ecoeficient de productie - a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE). Beneficiarii tinta sunt atat intreprinderi existente cu potential de crestere, in special cele din industria prelucratoare care doresc sa isi dezvolte si modernizeze capacitatile de productie prin introducerea de noi tehnologii, cat si noile intreprinderi care au nevoie de asistenta calificata si integrata in cadrul unor infrastructuri de afaceri corespunzatoare.

In continuare, Gheorghe Boboc, Analist Financiar la Reprezentanta Ploiesti a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, o societate pe actiuni in care pachetul majoritar este detinut de statul roman prin intermediul Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, a precizat in ce consta sprijinul acordat IMM-urilor de institutia pe care o reprezinta. Fondul acorda garantii pana la un procent de 80%, normele europene considerand ca o garantie mai mare de acest procent constituie ajutor de stat. Pentru fondurile europene, comisioanele variaza de la 1,1%, 1,3% sau 1,6%, in functie de marimea creditului si a performantei financiare a solicitantului garantiei.

In finalul conferintei, Adrian Susac, Consilier la Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, a prezentat Fondurile nerambursabile pentru proiecte IT disponibile in cadrul Axei Prioritare III a Programului POS CCE 2007-2013. In prezent, in cadrul Operatiunii 1 - Sprijinirea accesului la broadband si la serviciile conexe din Domeniul 1 – Sustinerea accesului si utilizarii TIC al Axei, se inregistreaza 165 de proiecte propuse spre finantare.

SolePAD Ploiesti a fost promovat cu sprijinul partenerilor media - Republicanul, Zile si nopti, Calendar Evenimente, Wall Street, MediaLook, PRwave, PRwave Directory si al publicatiilor Agora Media - IT Trends, Channel Report si Agora News.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri