"In mod realist, (deficitul bugetar n.r.) va fi probabil un pic mai mare", a spus Geoana, intr-un interviu acordat Reuters.

Guvernul s-a angajat in fata Fondului Monetar International, in cadrul acordului de finantare in valoare totala de 20 miliarde euro (din care 13 miliarde euro de la FMI), sa se incadreze in anumite tinte de deficit bugetar in fiecare trimestru, astfel incat, la finalul lunii decembrie, acesta sa nu depaseasca 24,36 miliarde lei (adica 4,58% din PIB, estimat la 531,3 miliarde lei pentru 2009), informeaza NewsIn.

Pentru finalul trimestrului II a fost stabilita o tinta de 14,51 miliarde lei (2,73% din PIB), iar pentru trimestru III, de 18,61 miliarde lei (3,5% din PIB).

In 1 iulie, ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, declara ca, potrivit primelor evaluari, deficitul bugetar a ajuns dupa primele sase luni din acest an la 2,7% din PIB, usor sub tinta trimestriala convenita cu FMI.

"Pana acum suntem in grafic, dar daca cifrele (economice) se inrautatesc, vom recurge, probabil, la o recalibrare", a afirmat Geoana.

Presedintele PSD a subliniat, insa, ca nu vor avea loc discutii pe aceasta tema inaintea unor consultari cu FMI. Geoana nu a dat detalii in legatura cu o eventuala noua tinta de deficit bugetar, precizeaza Reuters.

O delegatie a Fondului va sosi la Bucuresti peste circa o luna pentru evaluarea trimestriala, in urma careia FMI va decide daca va debloca a doua transa din imprumutul pentru Romania.