Peste 10.000 de posturi bugetare vor fi desfiintate in urma restructurarii agentiilor guvernamentale, mii de angajati ai statului urmand a fi trimisi acasa pana la sfarsitul acestui an.
Ministerul Finantelor Publice va desfiinta 50 de administratii teritoriale de la nivel comunal si orasenesc precum si 477 de posturi bugetate, economia facuta in urma acestor masuri fiind de 500.000 lei lunar, potrivit 9AM.

"In urma consultarii cu expertii FMI am decis sa reorganizam activitatea ANAF. Vom desfiinta 477 de posturi, dintre care 440 erau ocupate si vom desfiinta 46 de administratii teritoriale la nivel comunal, respectiv cele care nu au trezorerii. Totodata, vom desfiinta 4 agentii teritoriale orasenesti. In total, 50 de astfel de agentii, echivalentul a 477 de posturi. Economiile lunare la buget, ca urmare a luarii acestor masuri, vor fi de 500.000 de lei", a precizat ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

Ministerul Tineretului si Sportului: 189 posturi

Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) va ramane cu cel mult 212 posturi din 401, potrivit noii organigrame pe care ministrul Sorina Placinta o va prezenta, astazi, in sedinta de Guvern.

Ministerul Economiei: 10.200 posturi


Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anuntat ca in jur de 10.200 de persoane din cadrul societatilor comerciale si din cadrul companiilor nationale vor fi restructurate pana la sfarsitul anului.Cititi mai multe in Marea restructurare: Harta disponibilizarilor din ministere


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Prima Casă ia startul. Câți bani au fost alocați pentru acest an
Setari Cookie-uri