Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu a declarat ca spera la o stabilizare a cursului valutar si a pietei valutare la un nivel optim pentru inflatie si ca in ultimul timp se observa o revenire fireasca a cursului.
"Observam de asemenea si este un lucru incurajator din punct de vedere al stabilitatii preturilor ca in ceea ce priveste cursul leului avem o revenire fireasca a lui. Si speram ca in aceasta perioada sa se stabilizeze nu numai piata valutara si cursul valutar la niveluri mai bine pentru inflatie, dar sa reusim sa stabilizam si sa aducem increderea pe piata monetara in ceea ce priveste nivelul de dobanda", a declarat Mugur Isarescu, conform NewsIn.

Guvernatorul a spus ca in perioada urmatoare BNR va urmari cu vigilenta evolutiile inflatiei.

De asemenea, viceguvernatorul BNR, Cristian Popa a declarat ca vede o revenire a nivelului cursului valutar.

"Vad ca in mare parte operatorii din piata valutara au perceput ca o dezvoltare pe termen scurt aceasta volatilitate si revenim la niveluri de curs mai putin in deplasare fata de ce stiam inainte. Din nou, nu vreau sa discut despre nivelul de curs mai mult decat aceasta referinta pentru ca noi in continuare avem un sistem de flotare controlata, unde singura preocupare a bancii centrale ramane volatilitatea excesiva si prevenirea acesteia", a spus Popa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri