Ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, a declarat la Ziua Nationala a Romaniei la Expo 2010 Shanghai, ca asteapta ”cat mai multi turisti chinezi in Romania” si, totodata, a invitat investitorii din China sa contruiasca autostrazi si hidrocentrale in Romania.

”Pavilionul Romaniei la Shanghai este o invitatie adresata investitorilor chinezi. Romania se pregateste sa isi modernizeze hidrocentralele sau sa construiasca altele noi, iar companiile chineze sunt binevenite sa participe la licitatii. Vrem sa construim sosele si autostrazi, sau facilitati industriale, expertiza sau capitalul chinez sunt, la randul lor binevenite”, a declarat Teodor Baconschi, potrivit NewsIn.

China se afla ”doar” pe locul 17 intre investitorii straini in Romania, insa ministrul de afaceri externe al Romaniei considera ca ”exista infinit mai mult potential”.

De asemenea, Baconschi a mai spus ca Romania are una dintre cele mai putin poluate suprafete agricole din Europa si ca tara noastra intentioneaza sa o pastreze astfel.

”Romania are deci vocatia de a deveni unul din principalii exportatori de produse agricole biologice. Cel mai important mesaj lansat in China este acesta: Romania doreste si are resurse pentru intensificarea schimburilor economice, culturale, academice. Avem marfuri chinezesti in Romania, dar ne dorim mai multi investitori, mai multi turisti, mai multi studenti chinezi”, a afirmat Baconschi.

Ministrul de externe considera, totodata, ca, in ciuda crizei economice, ”Romania are ambitia, talentul, tehnologia si viziunea de a construi o vitrina credibila in China".

Ministrul Teodor Baconschi participa, intre 28 si 30 iulie, la Shanghai, la evenimentele ocazionate de Ziua Nationala a Romaniei la Expo 2010, sarbatorita joi, 29 iulie. Pentru acest eveniment, Romania a pregatit o serie de evenimente cultural-artistice si economice. De asemenea, cu aceasta ocazie, se lanseaza si brandul de turism al tarii, in prezenta ministrului dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
China nu schimba principiul "o tara, doua sisteme" pentru Hong Kong