Tranzactia prin care ArcelorMittal Galati a cumparat electricitate de la Hidroelectrica, incheiata miercuri pe bursa de energie OPCOM, a fost transparenta si garanteaza profit pentru producatorul de energie, potrivit Mediafax.
Hidroelectrica, singurul ofertant, a vandut 1,75 milioane MWh combinatului siderurgic din Galati, cu pretul de 130 lei/ MWh, valoarea contractului fiind de 227,7 milioane lei (53,2 milioane euro).

"Tranzactia s-a desfasurat in mod transparent, iar pretul de vanzare este unul care garanteaza profitul Hidroelectrica", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, care controleaza producatorul de energie.

Hidroelectrica va livra energie in perioada 7 ianuarie 2011 - 6 ianuarie 2012.

Compania de stat va incheia acest an cu un profit brut de circa 110 milioane euro, in crestere de peste sapte ori comparativ cu castigul de 15 milioane euro (65 milioane de lei) din 2009.

Pretul platit de ArcelorMittal Galati este similar cu nivelul mediu la care Hidroelectrica va vinde in 2011 electricitate prin intermediul contractelor bilaterale.

ArcelorMittal Galati, unul dintre cei mai mari consumatori de electricitate din Romania, si-a asigurat necesarul de energie pentru 2010 intr-un mod similar, cumparand, in decembrie anul trecut, tot de la Hidroelectrica, energie la pretul de 138 lei/MWh.

Combinatul este controlat de grupul siderurgic ArcelorMittal, care mai detine in Romania trei unitati similare, la Roman, Iasi si Hunedoara, la care se adauga operatorul portuar Romportmet Galati si firma ArcelorMittal Construction.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri