Tranzactia prin care ArcelorMittal Galati a cumparat electricitate de la Hidroelectrica, incheiata miercuri pe bursa de energie OPCOM, a fost transparenta si garanteaza profit pentru producatorul de energie, potrivit Mediafax.

Hidroelectrica, singurul ofertant, a vandut 1,75 milioane MWh combinatului siderurgic din Galati, cu pretul de 130 lei/ MWh, valoarea contractului fiind de 227,7 milioane lei (53,2 milioane euro).

"Tranzactia s-a desfasurat in mod transparent, iar pretul de vanzare este unul care garanteaza profitul Hidroelectrica", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, care controleaza producatorul de energie.

Hidroelectrica va livra energie in perioada 7 ianuarie 2011 - 6 ianuarie 2012.

Compania de stat va incheia acest an cu un profit brut de circa 110 milioane euro, in crestere de peste sapte ori comparativ cu castigul de 15 milioane euro (65 milioane de lei) din 2009.

Pretul platit de ArcelorMittal Galati este similar cu nivelul mediu la care Hidroelectrica va vinde in 2011 electricitate prin intermediul contractelor bilaterale.

ArcelorMittal Galati, unul dintre cei mai mari consumatori de electricitate din Romania, si-a asigurat necesarul de energie pentru 2010 intr-un mod similar, cumparand, in decembrie anul trecut, tot de la Hidroelectrica, energie la pretul de 138 lei/MWh.

Combinatul este controlat de grupul siderurgic ArcelorMittal, care mai detine in Romania trei unitati similare, la Roman, Iasi si Hunedoara, la care se adauga operatorul portuar Romportmet Galati si firma ArcelorMittal Construction.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Nuclearelectrica pierde un contract de 24 mil. euro cu ArcelorMittal