In 2009, Guvernul a hotarat ca indemnizatiile membrilor Consiliilor de Administratie din companiile de stat si regiile autonome sa fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societati.

In acelasi timp, Executivul a anuntat ca salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizatiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

Ulterior, Guvernul a decis ca aceasta plafonare va fi mentinuta pe intregul an 2010.

Citeste si:

Pana in prezent, Guvernul nu a emis un act normativ prin care indemnizatiile directorilor generali sa fie plafonate si pe parcursul anului 2011.
Executivul a sustinut insa ca reprezentantii statului in consiliile de administratie ale companiilor nationale vor primi in continuare indemnizatii plafonate, cel putin pana la aprobarea noilor bugete de venituri si cheltuieli, in baza unui mandat acordat ministrilor.

Contractul de mandat este incheiat intre operatorul economic, reprezentat de consiliul de administratie, si directorul general/directorul operatorului economic, care are ca obiect indeplinirea unor obiective si criterii de performanta aprobate de actionari.

In contractul de mandat sunt prevazute criterii de performanta specifice si obiective cuantificate privind reducerea creantelor, a platilor restante, pierderilor si cheltuielilor, precum si cresterea productivitatii muncii.