Experti din mai multe ministere si consilieri ai premierului Emil Boc discuta, astazi, la Palatul Victoria, despre noile bugete de venituri si cheltuieli ale companiilor de stat, care urmeaza sa fie aprobate de Guvern in forma finala in luna februarie, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.
In 2009, Guvernul a hotarat ca indemnizatiile membrilor Consiliilor de Administratie din companiile de stat si regiile autonome sa fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societati.

In acelasi timp, Executivul a anuntat ca salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizatiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

Ulterior, Guvernul a decis ca aceasta plafonare va fi mentinuta pe intregul an 2010.

Pana in prezent, Guvernul nu a emis un act normativ prin care indemnizatiile directorilor generali sa fie plafonate si pe parcursul anului 2011.
Executivul a sustinut insa ca reprezentantii statului in consiliile de administratie ale companiilor nationale vor primi in continuare indemnizatii plafonate, cel putin pana la aprobarea noilor bugete de venituri si cheltuieli, in baza unui mandat acordat ministrilor.

Contractul de mandat este incheiat intre operatorul economic, reprezentat de consiliul de administratie, si directorul general/directorul operatorului economic, care are ca obiect indeplinirea unor obiective si criterii de performanta aprobate de actionari.

In contractul de mandat sunt prevazute criterii de performanta specifice si obiective cuantificate privind reducerea creantelor, a platilor restante, pierderilor si cheltuielilor, precum si cresterea productivitatii muncii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri