Romania va vinde in perioada urmatoare tehnica militara si armament in valoare de aproximativ 127 de milioane de dolari, fiind vorba de contracte semnate sau in curs de semnare cu doua tari din Uniunea Europeana si o tara din Orientul Mijlociu, potrivit Mediafax.

Directorul Companiei Nationale Romarm, Vasile Crisan, a declarat ca Romania va vinde in perioada urmatoare tehnica militara catre doua tari din Uniunea Europeana, fiind vorba de contracte in valoare de 40 si respectiv 17 milioane de dolari, urmand ca in circa doua luni sa fie finalizate detaliile unui al treilea contract cu o tara din Orientul Mijlociu, care ar presupune un export in valoare de aproximativ 70 de milioane de dolari.

Crisan a spus ca pentru cele trei comenzi urmeaza sa lucreze opt unitati de producere din subordinea Romarm, printre acestea aflandu-se si cele doua societati de productie de armament si munitii de la Cugir, din judetul Alba.

Crisan a adaugat ca Romarm urmeaza sa livreze prin aceste contracte tancuri, transportoare blindate de trupa, dar si armament si munitii.

El a spus ca printre produsele din aceste comenzi se vor afla si pistoalele mitraliera AKM, calibru 7,62 mm, produse la Cugir.
Intrebat unde furnizeaza Romania in prezent tehnica militara si armament, Vasile Crisan a spus ca 95 % din contractele incheiate cu clientii straini sunt pentru piata americana.

Potrivit sursei citate, compania de armament romaneasca are in analiza zece contracte importante, dintre care sapte cu tari din Orientul Mijlociu.

El a spus ca pana acum doua contracte cu doua tari din Uniunea Europeana au fost semnate, iar alte trei sunt in analiza, dintre care unul cu o tara din Orientul Mijlociu este aproape finalizat.

Compania Nationala Romarm are 16 unitati de productie tehnica militara, arme si munitii avand aproape 5.000 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Crestere de un milion de pasageri pe aeroporturile din tara, in 2018