Eduboom.ro este o platformă educațională care a fost lansată în România în toamna anului trecut și care a devenit extrem de utilă pentru elevi pentru că puteau înțelege noțiuni în online la materii precum matematică, biologie, fizică, chimie, dar și limba și literatura română, pe care nu le înțelegeau la clasă. Eduboom.ro este versiunea locală a platformei de educaţie Eduboom din Bulgaria, fondată de antreprenorul Darin Madzharov, ce oferă peste 1.200 de lecții video și mai mult de 800 de teste la Matematică și Limba și literatura română pentru elevii din clasele V-XII. Care este povestea din spatele platformei și ce ținte are start-up-ul edutech pentru România, în acest an?

Darin Madzharov își amintește că în urmă cu nou ani, o ajuta pe sora sa să înțeleagă mai bine lecțiile de la fizică. El înregistra clipuri video cu explicații pe care i le dădea pentru fiecare noțiune predată la școală. În scurt timp Darin primea mesaje și de la alți colegi de-ai surorii lui, spunându-i că ei înțeleg mult mai bine materia de la el și că toate clipurile video pe care le face îi ajută foarte mult la școală să învețe mai bine și să ia note mari.

Așa s-a născut ideea de a crea o platformă cu lecțiile de la școală prezentate într-un limbaj interesant, animat și ușor de înțeles pentru elevii. În Bulgaria, platforma educațională e folosită de peste 70% din școli. După ce s-a întors de la facultatea urmată în Germania, unde a studiat ingineria electrică și știința computerelor, Darin a luat decizia de a-și deschide propriul start-up.

În 2020, antreprenorul a decis să este momentul oportun să extindă platforma și în afara granițelor, iar prima țară vizată a fost România pentru că a considerat că poporul român are o mentalitate apropiată de cel bulgar, cât și un sistem de învățământ similar.

Pentru România am planificat o investiție de peste 1.000.000 euro, iar în funcție de succesul pe care îl vom avea, investiția se va recupera în doi-trei ani. Însă noi vom investi și dezvolta platforma constant.

Darin Madzharov, fondator Eduboom

Platforma din România a fost concepută de la zero pentru a fi în conformitate cu programa școlară și cu modul de predare al profesorilor români. În luna noiembrie 2020 apăreau deja primele lecții de matematică. A urmat limba și literatura română, apoi fizica, chimia și biologia.

„În acest moment platforma oferă lecții pentru clasele V-XII, are peste 35 000 de utilizatori și lecții vizionate de peste 210.000 de ori. Fiecare elev vizionează cinci lecții și parcurge trei teste pe zi, ceea ce ne spune că elevii sunt dornici atât să recapituleze și asimileze materia din școală, cât și să își verifice cunoștințele”, a declarat pentru wall-street.ro, Darin Madzharov, fondator Eduboom.

Începând cu această lună, eduboom.ro va fi disponibil doar în baza unui abonament care va oferi acces la peste 2.500 de lecții video și teste de pe site, precum și la toate materialele noi care urmează să fie adăugate.

„Abonamentele eduboom sunt de 6, 12 și 24 de luni. Deoarece încă lucrăm la site și conținutul acestuia, prețurile vor fi inițial cu 50% reducere: 45 lei/lună pentru un abonament de 24 de luni, 50 lei/lună pentru un abonament de 12 luni, 80 lei/lună pentru un abonament de 6 luni”, a precizat fondatorul.

Citește și: Un altfel de meditații, care nu „jupoaie” buzunarele părinților

Matematica dă bătăi de cap nu doar elevilor din România

La platforma eduboom.ro lucrează în prezent o echipă de aproximativ 60 de persoane, iar până la sfârșitul acestui an școlar vor fi peste 100 de persoane. Reprezentanții eduboom.ro spun că cele mai accesate lecții de către elevi sunt cele de la matematică.

Matematica pune probleme tuturor elevilor, indiferent de țară, apoi limba și literatura română, dar și lecțiile nou adăugate de fizică, chimie, biologie sunt din ce în ce mai accesate și căutate de elevi”, explică fondatorul Eduboom.

Totodată, pe site se găsesc și lecții video scurte, în care sunt rezolvate variante model pentru Evaluarea Națională la matematică.

În afară de lecțiile video cu materia din școală, platforma eduboom.ro mai are o categorie de tutoriale de cultură generală și de dezvoltare de competențe și abilități care nu se predau în școala și care se bucură, de asemenea, de popularitate printre elevi.

Se poate și cu școala online. Darin Madzharov: „Când un elev înțelege că poate, el se entuziasmează și nimic nu-l mai poate opri”

Aproape niciun sistem de învățământ, din nicio țară nu a fost pregătit încă din primul minut pentru predarea în sistem online. Dar asta nu înseamnă că lecțiile nu pot fi ușor înțelese și în spațiul virtual.

„Foarte mulți copii care întâmpină dificultăți la școală și își spun că nu pot face față, apelează la un sistemul de învățare online, cum este și eduboom. Aici elevul își alege materia pentru care dorește sa se pregătească, se uită la clipul video, care conține material audio și text, învață, apoi parcurge un test de verificare. La întrebările la care greșește, poate afla răspunsul imediat, ceea ce, iarăși, ajută să acumuleze informații. Apoi realizează că poate rezolva și alte exerciții și probleme, singur.

Și dintr-o dată se dovedește că poate. Iar când un elev înțelege că poate, el se entuziasmează și nimic nu-l mai poate opri, prinde curaj, învață cu interes, obține note din ce în ce mai mari la școală, își găsește motivația de a continua procesul și, în același timp capătă încredere de sine”, este de părere Darin Madzharov.

Platforma de educație prin conținut video Eduboom.ro vizează 3 milioane de utilizatori în România până la finalul 2024. În prezent, Eduboom își desfășoară activitatea în Bulgaria, România, Spania și Italia. Darin Madzharov spune că spre finalul acestui an școlar echipa din România va începe să lucreze și la lecții și teste pentru elevii din clasele primare.

Citește și: Meditațiile online, leacul pentru procrastinare. Platforma unde elevii și studenții se meditează unii pe alții

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri