Asociația pentru Valori în Educație (AVE) lansează HumanKind un program de educație socio-emoțională, axat pe dezvoltarea socio-emoțională în școlile publice din România. Programul se adresează elevilor, profesorilor, dar și directorilor.

HumanKind a început deja sub forma unui program pilot, în care sunt angrenate 12 școli de stat din România din județele Iași, Botoșani, Suceava, Dâmbovița, Olt, Sibiu, Neamț, Satu Mare și Ilfov. Inițiativa este dezvoltată în parteneriat cu MindUP™ | The Goldie Hawn Foundation și vizează extinderea la nivel național.

Trăim într-o perioadă în care efectele stresului și ale anxietății sunt tot mai puternic resimțite de copiii din întreaga lume. Tocmai de aceea, este o bucurie pentru noi să dezvoltăm și implementăm în România, împreună cu Asociația pentru Valori în Educație, programul nostru MindUP. Oferim astfel profesorilor români instrumentele prin care să poată aborda problemele care țin de sănătatea emoțională și dezvoltarea copiilor și îi ajută să se dezvolte armonios, cu efecte pozitive atât în ceea ce privește rezultatele academice, cât și în viața privată.

Goldie Hawn, Fondator și CEO al Fundației Goldie Hawn

12 școli din România, susținute prin HumanKind, pentru educația socio-emoțională a elevilor

Prima ediție HumanKind se va desfășura în perioada 26 februarie 2022 - 15 iunie 2023, cu 12 școli din România. În primele 10 luni de proiect, cei 60 de profesori

și 12 directori de școală selectați iau parte la cursuri intensive de formare, prin sesiuni de training și de mentorat și vor aplica la clasă noțiunile de educație socio-emoțională învățate.

Programul va contribui la dezvoltarea adulților de mâine, astfel încât să poată lua decizii cu responsabilitate, ghidați de bunătate, compasiune și empatie, atât în viețile lor personale cât și la nivelul contribuției lor în societate.

Radu Manolescu, co-fondator și președinte al boardului AVE România

Formatorii din program, specialiști cu experiență internațională, vor colabora cu echipa AVE pentru a forma profesorii în ceea ce privește conștientizarea și înțelegerea propriilor emoții, dar și modul în care vor putea fi aplicate în lucru cu elevii concepte precum înțelegerea relației cu sine și cu ceilalți, luarea responsabilă a deciziilor sau autocontrolul emoțional. Programul are la bază tehnici științifice, din domeniile neuroștiință, psihologie pozitivă, învățare socio-emoțională (SEL) și mindfulness.

Sănătatea emoțională este extrem de importantă, mai ales în contextul în care, inclusiv în România, instabilitatea emoțională a elevilor este un fenomen întâlnit frecvent. Studiile derulate de Casel.org au arătat că aproximativ 27% dintre elevii care au trecut printr-un program de educație socio-emoțională și-au îmbunătăți performanța academică, iar 24% dintre aceștia s-au simțit mai puțin stresați. De aceea, în parteneriat cu MindUP™ | The Goldie Hawn Foundation aducem în România un program prin intermediul căruia oferim profesorilor instrumentele necesare care să îi ajute în susținerea copiilor pentru o dezvoltare echilibrată pe termen lung”, a declarat Anca Alexe, Social Emotional Learning Program Manager, în cadrul Asociației pentru Valori în Educație.

„Pentru a obține rezultate academice bune, elevii trebuie să fie fericiți, iar acest lucru este posibil atunci când își pot gestiona corect emoțiile. Echilibrul și starea de bine vin dintr-o relație armonioasă atât cu propria lume interioară, cât și cu ceea ce te înconjoară. În caz contrar, în condiții de stres și presiune, copiii nu vor putea avea randament și vor progresa cu greu. De aceea, este esențial să contribuim la dezvoltarea lor din perspectivă socio-emoțională. Doar așa vor pentru ajunge ca în perioada adultă să aibă succes atât pe plan personal, cât și la nivel profesional, iar prin intermediul HumanKind ne bucurăm că reușim să lucrăm acum și cu profesorii din România și să intervenim în formarea acestora”, Dido Balla, Global Director of Training and Relationships MindUP și formator în programul HumanKind.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri