BCR poate acorda credite garantate in proportie de 80% pentru sectorul IMM

BCR, cea mai mare banca de pe piata locala, a lansat creditul pentru investitii sau capital de lucru cu garantie Jeremie, acordat intreprinderilor mici si mijlocii. Creditele se acorda firmelor din Romania cu pana la 250 de angajati si afaceri de pana la 50 de milioane de euro sau active de pana la 43 de milioane de euro.

Creditul lansat de BCR cu garantie Jeremie este disponibil pentru intreprinderile mici si mijlocii din Romania, inclusiv start-up-urile, si se acorda in lei sau euro, pe o perioada ce variaza intre 12 luni si 6 ani.

Firmele beneficiaza de o garantie de 80% din valoarea imprumutului solicitat, pusa la dispozitie de catre Fondul European de Investitii, prin intermediul Initiativei JEREMIE. Initiativa JEREMIE este implementata in Romania in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivatii Economice”, cu fonduri puse la dispoziÅ£ie de Fondul European de Dezvoltare Regionala.

BCR are la dispozitie 212,5 milioane de euro pentru a acorda credite in cadrul acestei facilitati. Facilitatea va fi disponibila pe o perioada de 2 ani.

Creditele se acorda pentru dezvoltarea afacerilor pe termen mediu si lung, cum ar fi investitiile in active corporale si necorporale, capital de lucru legat de activitati de dezvoltare sau extindere direct legate de investitie sau auxiliare acesteia ori capital de lucru pentru achizitia de materii prime, stocuri necesare in activitatea de dezvoltare sau expansiune a intreprinderilor mici si mijlocii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri