Ministerul Finantelor isi permite luxul de a astepta momentul oportun pe piata externa pentru prima emisiune de obligatiuni din programul de finantare pe termen mediu (Medium Term Notes - MTN), a declarat secretarul de stat din minister Bogdan Dragoi, informeaza Mediafax.

"In conditiile de fata, am luat si finantarea de la Comisia Europeana, suntem foarte relaxati. Aceasta relaxare ne permite luxul, sa zicem, de a astepta momentul oportun in piata ca sa emitem", a spus Dragoi, intrebat daca mai exista vreun termen pentru emiterea de obligatiuni din programul de imprumut MTN.

In ianuarie, Dragoi declara ca Romania va lansa prima emisiune din programul de imprumut MTN la jumatatea lunii februarie, dupa plecarea misiunii FMI-CE.

Ulterior, in 17 februarie, el arata ca Ministerul Finantelor va incheia in doua saptamani toate procedurile pentru emiterea primelor obligatiuni in euro din programul MTN, dar va urmari o perioada cu cat mai multa stabilitate financiara si politica.

Prima emisiune va avea o valoare de cel putin 500 milioane de euro, neexistand o presiune, intrucat in cadrul programului pe trei ani Romania poate iesi in orice moment pe pietele externe.

Romania a primit joi a patra transa, in valoare de 1,2 miliarde de euro, din imprumutul de la Comisia Europeana, astfel incat suma totala virata de executivul Uniunii Europene in ultimii doi ani se ridica la 4,85 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Bataie pe locurile in CA al Sif Banat-Crisana: cine candideaza