VIG a inregistrat in primul trimestru o pierdere de cinci milioane euro in Romania, fata de un profit inainte de taxe de 7,4 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, iar primele brute subscrise au scazut cu 2%, la 144,5 milioane euro, potrivit Mediafax.

Geyer a reafirmat tinta VIG de a majora profitul la nivel de grup cu 10% in acest an, adaugand ca afacerile din Romania vor avea un impact negativ.

"Ne asteptam la o pierdere redusa (pentru Romania, n.r.). Dar din 2012, Romania ar trebui sa treaca mai puternic in teritoriu pozitiv", a spus el.

Citeste si:

La nivel de grup, VIG a avut un profit net de 109 milioane de euro in primul trimestru, in crestere cu 8%, de la 101 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut. Valoarea primelor brute subscrise a urcat cu 3%, de la 2,53 miliarde de euro la 2,6 miliarde de euro.

Grupul austriac controleaza pe piata locala patru companii de asigurari, respectiv Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata.

In aprilie VIG a anuntat ca a inregistrat in Romania, anul trecut, un profit inainte de taxe de 28,5 milioane de euro, in crestere cu 17,9% comparativ cu 2009, si o scadere de 13% a primelor brute subscrise, la 528,1 milioane euro.