UniCredit Tiriac Bank a atras 550 milioane lei (121 milioane euro) prin oferta de obligatiuni cu maturitatea de cinci ani derulata pe Bursa, peste valoarea indicativa de 500 milioane lei.

"La emisiunea de obligatiuni au participat peste 30 de investitori, reprezentand sau fiind administrati de peste 20 de grupuri diferite. Cei romani au reprezentat 53,53% din subscrieri, iar investitorii internationali au avut 46,47%", a spus Dorin Alexandru Badea, director executiv al Trezoreriei UniCredit Tiriac Bank, la o intalnire cu jurnalistii.

Dupa cum reiese din graficul de mai jos, prezentat de oficialii bancii, societatile de administrare a investitiilor si fondurile de pensii au fost cei mai interesati investitori din piata locala. Pe de alta parte, SIF-urile nu au participat la oferta.

In prezent, la BVB sunt cotate trei emisiuni de obligatiuni corporarative emise de Banca Europeana de Investitii (300 milioane lei), GDF Suez Energy (250 milioane lei) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (130 milioane lei).