Fostul ministru al Finantelor, Daniel Daianu, a cumparat, in luna aprilie, un pachet de actiuni reprezentand 7% din capitalul social al SAI Investica Asset Management, operatiune motivata de potentialul ridicat de dezvoltare al industriei fondurilor mutuale in urmatorii ani. "Industria locala a fondurilor mutuale are un potential ridicat de dezvoltare in urmatorii ani.

Gradul de intermediere financiara se afla la un stadiu rudimentar in Romania si, astfel de societati, cum sunt cele care administreaza fonduri mutuale, au potential de crestere", a declarat, vineri, Daniel Daianu. El a mentionat ca a platit aproximativ 10.000 de euro pe actiuni. Societatea de Administrare a Investitiilor (SAI) Investica Asset Management a fost infiintata in decembrie 2005, printre membrii fondatori numarandu-se fiul senatorului Verestoy Attila, care detine, in prezent, 78% din actiuni.

Anterior, participatia acestuia era de 80%. Alaturi de Verestoy A. Attila, in structura initiala a actionariatului figurau Ana-Maria Gheorghiu, Bogdan George Iliescu, Constantin Stirbu si Leonard Mirel Visan, fiecare cu cate 5%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri