Bancile romanesti acorda romanilor care lucreaza in strainatate credite ipotecare cu o dobinda de 7,5-9%. O banca din Italia da maximum 50.000 de euro, dar cu o dobinda de 4,5%.

Romanii care lucreaza legal in Italia pot solicita la sucursalele Veneto Banca un credit ipotecar destinat achizitionarii sau renovarii unei locuinte din Romania. Este vorba despre un credit cu dobinda variabila, prin care se poate finanta pina la 75% din valoarea imobilului si care poate fi contractat pe o perioada intre 5 si 15 ani. Suma creditata este intre 10.000 si 50.000 de euro.

De precizat ca dobinda creditului este cea din zona euro, adica Euribor +1,5%, ceea ce inseamna 4,5%. Conditiile de acordare nu se inscriu in baremele Bancii Nationale a Romaniei, ci depind de capacitatea de rambursare apreciata de Veneto Banca, in urma unei analize individuale. Ipoteca se evalueaza prin Banca Italo-Romena.

Transfer de bani fara comisioane

Veneto Banca mai pune la dispozitia romanilor si alte servicii. Astfel, romanii care lucreaza in Italia pot trimite si bani familiilor din tara, fara comisioane. Expeditorul trebuie doar sa deschida un cont la sucursalele din Italia ale Veneto Banca. La rindul lui, destinatarul deschide un cont la una dintre agentiile Bancii Italo-Romena (Veneto Banca este actionar majoritar al Bancii Italo-Romena), doar in acest caz transferul de bani fiind gratuit. Conturile pot fi deschise si la sucursalele altor banci din Romania, caz in care se plateste comisionul bancii respective.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4608&art=265&cHash=fe4421744e

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si