Campania de reducere a datoriei s-a realizat automat pana la 30 septembrie.

In august, Banca Transilvania a anuntat ca va diminua datoria totala a clientilor cu imprumuturi de la Volksbank, indiferent de moneda creditului, pentru care banca a aplicat comisioane de risc, de administrare si/sau de rezerva minima obligatorie si care nu au fost restituite anterior.

Taierea datoriilor se va face cu echivalentul sumelor achitate de clienti aferente comisionului de risc/de administrare si/sau de rezerva minima obligatorie si nerestituite anterior. Solutia s-a aplicat creditelor aflate in portofoliul Volksbank Romania, active la data transmiterii catre clienti a informarilor Volksbank cu privire la modul de implementare a acesteia. Acest beneficiu nu s-a aplicat imprumuturilor pentru care clientii Volksbank Romania au obtinut deja restituirea integrala a sumelor achitate de acestia cu titlu de comision de risc/de administrare si/sau de rezerva minima obligatorie.

In aprilie, Banca Transilvania a inceput procesul de integrare a Volksbank, proces care se va incheia la finalul acestui an. Incepand cu 2016, BT si VBRO vor deveni aceeasi banca si aceeasi echipa.