Transformarile digitale pot creste veniturile unei banci traditionale cu pana la 30%, in timp ce costurile s-ar putea reduce cu 20-25% prin acest proces, a declarat Floring Georgescu, prim-viceguvernator BNR, la o conferinta pe tema Digitalizarii in domeniul bancar, sustinuta la sediu IBR.

In opinia prim-viceguvernatorului, digitalizarea reprezinta o mare provocare pentru banci, conform Mediafax.

"In urmatorii ani, peste doua treimi din clientii bancilor din Europa vor fi adaptati la mediul online. Bancile care s-au conectat direct la baza de date a ANAF au simplificat procedura pentru acordarea creditelor. Bancile, prin accesul la digitalizare, castiga flexibilitate", a spus prim-viceguvernatorul BNR.

"Mai exista si teama de riscurile asociate digitalizarii, cum ar fi vulnerabilitatea scazuta privind securitatea datelor (cum ar fi Panama leaks)", a precizat Georgescu.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri