Actionarii RCI Leasing au avizat cesionarea, de catre BRD SocGen si SG Financial Services a actiunilor detinute la RCI Leasing IFN SA, in favoarea actionarului RCI Banque, detinut, in proportie de 100%, de grupul Renault.
Actionarii RCI Leasing IFN SA au luat act, in adunarea generala extraordinara a actionarilor societatii din data de 2 octombrie 2006, de cesiunea actiunilor detinute de BRD SocGen si SG Financial Services la RCI Leasing IFN SA, in favoarea RCI Banque, informeaza NewsIn. BRD SocGen detinea 9% din titlurile RCI Leasing IFN SA, iar SG Financial Services, 41%. in urma preluarii, de catre RCI Banque, a actiunilor BRD SocGen si SG Financial Services la compania RCI Leasing IFN SA; structura actionariatului acesteia este: RCI Banque (peste 99,93%), Michel Lucas, Antoine Rousselin, Patrice Cabrier si Eric Spielrein, fiecare avand o detinere de 0,0166%.

Actionarii RCI Leasing IFN SA au mai aprobat demisiile reprezentantilor BRD SocGen in consiliul de administratie al societatii, Sorin Mihai Popa si Gabriela stefania Gavrilescu, consiliul de administratie fiind format, in prezent, din Michel Lucas si Eric Spielrein. Aurelia Leoveanu a fost numita, de catre actionarii RCI Leasing IFN SA, in functia de director administrativ si financiar.

Consiliul Concurentei a autorizat, pe data de 8 august, preluarea controlului unic asupra RCI Leasin de catre RCI Banque. "Operatiunea nu are ca efect restrangerea, inlaturarea sau denaturarea concurentei pe pietele pe care activeaza companiile", a decis autoritatea din domeniul concurentei. Potrivit Monitorului Oficial, capitalul social al societatii RCI Leasing IFN SA are o valoare totala de 16,58 milioane lei si este divizat in 6.000 de actiuni nominative egale, cu o valoare nominala de 2.763,4 lei.

Actionarii RCI Leasing au aprobat, in cursul lunii august, deciziile de modificare a numelui societatii in RCI Leasing IFN, schimbarea formei juridice, din societate cu raspundere limitata in societate pe actiuni si numirea Ernst & Young ca auditor.

Grupul financiar Renault Credit International (RCI) Banque este detinut in proportie de 100% de compania Renault si este specializat in finantarea achizitiilor si serviciilor auto ale marcilor Renault si Nissan. RCI Banque a fost infiintata in 1980, grupul fiind urmasul companiei Societe Financiere de Renault (Sofiren), infiintata in 1974. La sfarsitul anului 2005, RCI Banque era prezent in 22 de tari din intreaga lume si finanta mai bine de o treime din vanzarile, la nivel global, ale marcilor Renault si Nissan.

Grupul RCI Banque a realizat, in primul semestru din 2006, un venit net consolidat de 170 milioane euro. Compania franceza a incheiat in primele sase luni ale anului 28.719 contracte in Romania, Polonia, Ungaria si Republica Ceha, potrivit raportului semestrial publicat de RCI Banque. RCI Leasing a inregistrat, in 2005, un profit brut de 6,37 milioane euro si o cifra de afaceri de 9,73 milioane de euro.

RCI Banque mai este prezenta pe piata romaneasca prin RCI Finantare si RCI Broker de Asigurare. RCI Leasing Romania a fost infiintata in ianuarie 2002 si a incheiat peste 45.000 contracte de finantare pentru masini, potrivit datelor afisate pe site-ul oficial. Compania romaneasca sprijina leasingul pentru Dacia, Renault si Nissan, marci ale grupului Renault.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri