Banca austriaca Erste a reusit sa stranga mai mult de doua treimi din pachetul de 8% din actiunile Bancii Comerciale Romane (BCR) detinut de salariati si ar urma sa ajunga la o participatie de 67-68% din capitalul liderului pietei bancare romanesti, se arata intr-un raport de luni al Wood & Co.

Erste detine in acest moment 61,8825% din actiunile BCR, pentru care a platit 3,75 miliarde euro catre statul roman, Internationa Finance Corporation (IFC) si Banca Europeana pentrz Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

"Rezultatele preliminare arata ca oferta a avut succes. Saptamana aceasta vor fi date publicitatii cifrele oficiale ale ofertei", a declarat, citat de NewsIn, un oficial al Erste Bank.

Erste Bank a propus salariatilor actionari ai BCR doua variante de preluare a actiunilor, fie in cash, la pretul de 6,50 euro/actiune, fie un schimb de actiuni, oferind un titlu Erste contra sase actiuni BCR. Oferta a fost valabila in perioada 1-24 noiembrie, iar platile si transferurile se vor incheia pana pe 22 decembrie.

Actiunile Erste s-au apreciat cu mai mult de 2% in cursul diminetii de luni pe Bursa de Valori din Viena. La ora 12, ora Romaniei, titlurile Erste Bank se tranzactionau cu 56,96 euro/actiune, pret cu 2,72% mai mare decat cel de inchidere de la sfarsitul saptamanii trecute, potrvit datelor bursei vieneze.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
TBI Bank a înregistrat un profit net de aproape 23 milioane euro în 2019
Setari Cookie-uri