BCR lanseaza o noua campanie de educatie financiara in Romania, care ar putea deveni cea mai mare din tara, in contextul in care, timp de 10 saptamani, 1.000 de angajati vor oferi in 100 de sucursale bancare cursuri gratuite la Scoala de Bani, anunta banca.

Cursurile de educatie financiara de la Scoala de Bani vor avea loc intre 9 august si 18 octombrie, in fiecare joi, in sucursalele BCR, dupa incheierea orelor de program bancar. Inscrierile se pot face in orice sucursala sau pe website-ul programului - www.scoaladebani.ro, iar participarea este GRATUITA.

Cu titlu de misiune “Independenta financiara se invata”, programul isi propune sa creasca increderea romanilor in deciziile lor financiare, fara sa faca referire la niciun produs al bancii

"Romania are nevoie de oameni cu incredere in ei, iar increderea se obtine atunci cand deciziile pe care le luam se bazeaza pe cunostinte si intelegere, mai ales cand vorbim despre deciziile financiare. Incepand din aceasta saptamana, BCR vorbeste despre educatie pentru independenta financiara pe toate canalele pe care, de obicei, comunica despre produsele si serviciile bancare, de la reclamele la TV la vitrinele unitatilor, pentru ca a devenit parte din oferta curenta a bancii. Sunt mandru ca avem o comunitate de peste 1.000 de profesori de educatie financiara in BCR care isi pun la bataie expertiza, entuziasmul si increderea pentru a-i invata pe romani sa-si castige independenta financiara si sa-si gestioneze mai eficient veniturile si cheltuielile", spune Sergiu Manea (foto), CEO-ul BCR.

Scoala de Bani este un program de educatie financiara care vorbeste dincolo de definitii, sintagme si teorii. Vorbeste despre nevoi si aspiratii, despre cum putem sa obtinem bunastarea si sa ne indeplinim visurile prin administrarea cat mai eficienta a banilor. Si o face bazandu-se, in primul rand, pe interactiunea umana, fara nicio interactiune comerciala, cu sinceritate, asumare si empatie. Educatia trebuie sa fie cu si despre oameni, iar obiectivul nostru este sa crestem increderea romanilor in deciziile lor financiare, pentru a contribui la crearea de prosperitate in Romani - Sergiu Manea, BCR

Un curs la Scoala de Bani se desfasoara, in mod normal, pe parcursul a 90 de minute, cu aproximativ 20 de cursanti adulti, toate materialele de curs fiind puse la dispozitie de BCR.

In ultimii doi ani, cei peste 1.000 de angajati ai BCR care au devenit, in mod voluntar, profesori de educatie financiara, au reusit sa ofere astfel de cursuri catre aproximativ 70.000 de romani, din care 30.000 de adulti si 40.000 de copii si tineri.

Toate studiile desfasurate in ultimii doi ani, indiferent de sursa, arata ca romanii se afla pe ultimul loc la educatie financiara in Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondiala la nivelul Uniunii Europene si prezentat in cadrul celei de a doua editii a European Money Week din acest an a plasat Romania pe ultimul loc din 127 de tari calificate ca raspunsuri, cu un procentaj de 22%, in conditiile unei medii europene de 55%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri