Doi fosti vicepresedinti ai Bancii Transilvania au facut echipa si se pregatesc sa lanseze o platforma destinata finantarii startup-urilor de tehnologie, unde antreprenorii vor avea acces la training si mentorat in ceea ce priveste accesarea fondurilor.

Platforma se numeste Humanfinance si este fondata de catre Andrei Dudoiu, care a plecat de pe pozitia de vicepresedinte al Bancii Transilvania in luna martie a acestui an dupa mai bine de 15 ani de activitate in cadrul institutiei financiare, si Ionut Patrahau, care a parasit aceeasi functie la inceputul anului 2009.

“Vrem sa ajutam segmentul de oameni progresisti care reprezinta New Romania, iar pe segmentele astea, la inceput de drum, banking-ul clasic are posibilitati limitate”, a declarat Andrei Dudoiu pentru wall-street.ro.

Andrei Dudoiu a activat peste 15 ani in cadrul Bancii Transilvania. In perioada 2002-2005 a fost director de corporate banking, dupa care a preluat pozitia de director executiv regional pe care a ocupat-o pana in 2013, an in care a fost promovat ca membru al Comitetului Director si vicepresedinte al bancii clujene. Dudoiu a parasit Banca Transilvania in luna martie a acestui an.

Ionut Patrahau a ocupat mai multe functii importante in domeniul financiar-bancar din Romania, printre care cea de membru al consiliului de administratie al Bancii Transilvania si drector general. De asemenea, acesta a fost si vicepresedinte corporate in cadrul ABN-AMRO Bank Romania. Dincolo de activitatea din sectorul bancar, Ionut Patrahau a mai ocupat si functia de CEO al retelei de clinici private Regina Maria si a cofondat centrul de neurochirugie The Brain Institute, dezvoltat in parteneriat cu spitalul Monza.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri