Uniqa Asigurari de Viata a fost amendata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) cu suma de 40.000 lei, in principal pentru deficiente ce tin de functionalitatea mecanismelor de control intern instituite la nivelul societatii. De asemenea, autoritatea a mai sanctionat cu avertisment scris si societatile Gothaer Asigurari si Grawe Romania.

In sedinta Consiliului ASF din data de 09 octombrie 2019, au fost analizate rezultatele controalelor periodice efectuate la societatile Gothaer Asigurari Reasigurari, Grawe Romania Asigurare si Uniqa Asigurari de Viata si au fost dispuse urmatoarele masuri, potrivit unui comunicat al autoritatii:

  • Sanctionarea Societatii Uniqa Asigurari de Viata cu amenda in cuantum de 40.000 lei, in principal pentru deficiente ce tin de functionalitatea mecanismelor de control intern instituite la nivelul societatatii.

In cazul Uniqa Asigurari de Viata, a fost constatat faptul ca pentru anumite produse de asigurare nu au fost furnizate detinatorilor de polite toate informatiile privind conditiile contractului de asigurare sau au fost furnizate intr-o maniera neconforma, iar in unele cazuri modalitatea de calcul a primelor de asigurare nu a fost realizata pe baze actuariale general acceptate.

Societatea are obligatia sa transmita ASF un plan de masuri in vederea remedierii aspectelor constatate si implementarii unor mecanisme de control intern care sa asigure un cadru general de control intern adecvat;

  • Sanctionarea cu avertisment scris a Societatii Gothaer Asigurari Reasigurari, in principal pentru anumite deficiente ce tin de modalitatea de reflectare in procedurile interne a anumitor activitati desfasurate la nivelul societatii.

De asemenea, societatea a fost sanctionata si pentru disfunctionalitati in elaborarea / prezentarea unor documente pe care aceasta are obligatia sa le intocmeasca, potrivit legislatiei in vigoare. Societatea are obligatia de a intocmi si de a transmite ASF un plan de masuri pentru remedierea deficientelor constatate;

  • Sanctionarea cu avertisment scris a Societatii Grawe Romania Asigurare pentru calculul eronat al obligatiilor legale privind contributia la Fondul de Garantare a Asiguratilor, privind taxa RCA si taxa de functionare.

Societatile au dreptul de a contesta sanctiunea in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei Consiliului ASF.

Sursa foto: Andrii Yalanskyi / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri