Speculațiile privind listarea pe bursă a entității Ant Group, fostă Ant Financial și Alipay și parte a grupului Alibaba fondat de către miliardarul Jack Ma, circulă de câțiva ani, însă conform unor surse Reuters gigatul FinTech s-ar putea lista anul acesta.

Ant Financial ar ținti o listare pe bursă care să evalueze compania la 200 de miliarde de dolari, grupul fiind deținut în proporție de 33% de către Alibaba Group. Conform surselor citate de publicația menționată anterior, gigantul FinTech vrea să ofere între 5 și 10% din acțiuni în cadrul listării, aceste informații nefiind confirmate de către reprezentanții Ant Group.

Aplicația Alipay, dezvoltată de Ant Group, are 1,3 miliarde de utilizatori activi anual, conform unei raportări publicate în luna mai. Majoritatea utilizatorilor vin din China, în timp ce restul ajung pe platformă ca urmare a parteneriatelor cu alte 9 portofele digitale din India, Tailanda, Coreea de Sud, Filipine, Bangladesh, Hong Kong, Malaezia, Indonezia și Pakistan

La inceputul lunii noiembrie a anului trecut, Alipay a lansat optiunea "Tour Pass". Aceasta le permite turi;tilor, inclusiv celor români, să plăteasca folosind portofelul digital cel mai popular la nivel global când vizitează China. Echipa Future Banking a testat aplicația în urma unei vizite în China. Puteți vedea cum funcționează în video-ul de mai jos

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri