Elon Musk anunță că donează 100 mil. dolari pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului

Elon Musk a anunțat într-o postare pe Twitter că va dona 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea celei mai bune tehnologii de captare a emisiilor de dioxid de carbon. Miliardarul, devenit recent cel mai bogat om al Planetei nu a oferit foarte multe detalii cu privire la această acțiuni, însă spune că va reveni săptămâna viitoare cu mai amănunte pe această temă.

„Donez 100 de milioane de dolari premiu pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului”, a scris Musk într-o postare pe Twitter, urmat de o a doua postare în care promitea „Detalii săptămâna viitoare”.

O persoană din apropierea familiei antreprenorului a declarat pentru TechCrunch că această donație va fi legată de Xprize Foundation, organizația non-profit care găzduiește competiții menite să încurajeze dezvoltarea tehnologică și inovarea.

Citeste si:
Un miliardar oferă călătorii gratis pe lună cu racheta lui Musk
Un miliardar oferă călătorii...

La începutul acestui an, Elon Musk a devenit pentru scurt timp cel mai bogat om al lumii, depășindu-l pe fondatorul gigantului Amazon, Jeff Bezos. Averea cofondatorului Tesla, calculată în timp real de revista americană Forbes a ajuns la 182,9 miliarde de dolari.

Citește și: Confuzia care i-a adus sute de milioane de dolari pe bursă unei companii după un mesaj dat de Elon Musk

Sursa foto: Agerpres FOTO


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri