Finantarile de echipamente, in paralel cu cresterea cererii pentru sectorul auto, creeaza premisele unei piete de leasing de 2 - 2,2 miliarde euro pana la finele anului, a declarat agentiei Mediafax presedintele Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), Cornel Coca Constantinescu.

"Cu toate ca nu s-au inregistrat cresteri semnificative pe sectorul imobiliar, speram ca intrarea in vigoare a noii legi a leasingului, pana cel tarziu in iulie sau august, sa schimbe radical aceasta situatie", a precizat Constantinescu.

In forma actuala, proiectul de lege prevede definirea clara a operatiunii de leasing imobiliar si a conditiilor de realizare a acesteia, in functie de regimul terenului, in proprietatea utilizatorului, a finantatorului sau daca este concesionat.

De asemenea, initiativa legislativa specifica faptul ca momentul inceperii achitarii ratelor de leasing trebuie sa coincida cu cel al finalizarii constructiei, iar plata taxelor de timbru se aplica la valoarea reziduala a imobilului in momentul transferului de proprietate de la societatea de leasing catre utilizator.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri