Stefan Coroianu, CEO Motoractive Leasing, a preluat la inceputul acestei luni conducerea executiva a Estima Finance, companie de credite de consum achizitionata la sfarsitul anului trecut de gigantul american GE Money, dupa ce Mihnea Mocanu s-a hotarat sa raspunda unor noi provocari profesionale.
Pe langa noile sale responsabilitati in cadrul Estima Finance, Stefan Coroianu isi va pastra pozitia de CEO la Motoractive si va fi in continuare implicat in luarea deciziilor importante pentru unul din cei mai importanti jucatori de pe piata leasingului auto din Romania, intrat recent in proprietatea GE Money.

„Ma bucura enorm oportunitatea oferita de GE Money. Cunosc echipa Estima Finance, stiu ca voi lucra cu oameni dedicati si deschisi si am convingerea ca vom forma impreuna o echipa puternica, ce va contribui semnificativ la cresterea afacerii pe piata”, ne-a declarat Stefan Coroianu.

Coroianu s-a alaturat echipei Motoractive in iunie 1999 si a fost numit CEO trei ani mai tarziu.

Activitatea lui Stefan Coroianu va fi sprijinita de Felicia Relenschi, Deputy CEO-ul Motoractive, care a preluat rolul de CEO Interimar al companiei de leasing auto. Relenschi s-a alaturat echipei Motoractive in februarie 2001 si a avut o contributie semnificativa la cresterea pe care compania a inregistrat-o in ultimii ani. Felicia Relenschi are peste 15 ani de experienta in domeniul serviciilor financiar-bancare (incluzand asigurari de credite, piata de capital, corporate banking si leasing).

Compania Motoractive IFN a incheiat anul trecut contracte de 150 milioane de euro, in crestere cu 66% fata de anul 2005. Cea mai mare parte a contractelor de finantare incheiate anul trecut de Motoractive Leasing sunt acordate pentru achizitionarea de autovehicule.

Cu o vasta experienta in domeniul financiar si al consultantei in management, Mihnea Mocanu a parasit la inceputul lunii mai conducerea Estima Finance pentru a deveni actionar si managing director la Beyond Media, unul din jucatorii care activeaza in zona publicitatii online detinand exclusivitati pe mai multe siteuri din Romania.

Potrivit blogului Orlando.ro, Mihnea Mocanu nu este nou in lumea internetului el ocupand, pe vremea cand era la Roland Berger, functia de CEO la DNT inainte de vanzarea acestui ISP catre Astral Telecom si, mai mult, astazi este unul dintre actionarii Vodanet si Videomax.

„In urmatoarele luni, ii voi oferi lui Stefan tot sprijinul necesar astfel incat sa ii fie cat mai usor sa preia responsabilitatile care ii vor reveni in noua functie”, a declarat pentru Wall-Street Mihnea Mocanu.

GE Money si Garanti Bank au anuntat recent ca analizeaza posibilitatea implementarii unei strategii comune pe piata din Romania in scopul dezvoltarii unei puternice platforme de servicii financiare.

In septembrie 2006, GE Money, divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric, a intrat pe piata din Romania prin achizitionarea celor trei companii specializate in servicii financiare: Motoractive Leasing IFN (leasing auto si de echipamente), Ralfi IFN (credite de consum, opereaza sub brandul Estima Finance) si Domenia Credit IFN (credite ipotecare). In Europa Centrala si de Est, GE Money opereaza un numar important de banci universale din mai multe tari, inclusiv Ungaria, Cehia, Polonia si Rusia.

GE Money detine active in valoare de 190 miliarde dolari si este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare pentru consumatori, retaileri si dealeri auto din 54 de tari. Cu sediul in Stamford, Connecticut, SUA, GE Money ofera la nivel global o gama larga de produse, printre care se numara carduri de credit, credite de consum, credite si leasing auto, credite ipotecare, carduri corporate, credite de consolidare a datoriilor, imprumuturi pentru nevoi personale cu garantii imobiliare, produse de asigurare complementare produselor de credit.

GE Money a incheiat anul trecut cu active de 190 miliarde dolari si un profit de 3,5 miliarde dolari, cu 15% mai mare fata de 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri