Actionarii BRD Finace IFN SA Bucuresti au decis majorarea capitalului social cu 50,2 milioane lei (15,33 milioane euro) pana la 58,2 milioane lei (17,8 milioane euro), prin majorarea valorii nominale a unei actiuni, informeaza NewsIn citand o hotarare AGA a actionatilor BRD Finance IFN.

Valoarea nominala se majoreaza cu 251,06 lei, de la 39,94 lei pana la 291 lei. Majorarea s-a facut prin aportul in numerar in suma de 25,6 milioane lei din partea actionarului majoritar Consumer Finance SA si prin aportul in numerar in valoare de 24,6 milioane lei din partea BRD - Groupe Societe Generale, se precizeaza in hotararea adunarii generale a actionarilor (AGA) din 25 aprilie.

In urma majorarii, BRD Finace IFN va avea un capital social de 58,2 milioane lei, divizat in 200.000 de actiuni nominative, cu o valoare nominala de 291 lei. Consumer Finance controleaza 51% din capitalul social, iar BRD - Groupe Societe Generale detine 49%.

BRD Finance este o companie mixta creata de BRD - Groupe Societe Generale impreuna cu Franfinance, filiala Societe Generale specializata in credite de consum. BRD Finance IFN estimeaza o crestere cu circa 10% a cifrei de afaceri in acest an, fata de 2006, cand afacerile sale au insumat 487 milioane lei.

BRD Finance activeaza pe piata romaneasca din luna aprilie 2004 si este prezenta in peste 3.000 de magazine si retele de retail din Romania. BRD Finance are parteneriate cu Praktiker, Carrefour, Rombiz, Daniel, Diverta, Real si Boom TV. La inceputul lunii aprilie, BRD Finance a lansat un card de credit impreuna cu producatorul de mobila Staer.

BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, cu active de peste opt miliarde de euro. Banca are peste doua milioane de clienti si o retea de peste 600 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti, de aproximativ 4,3 miliarde de euro la inceputul acestei luni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
SelfPay adauga 4 IFN-uri in reteaua de furnizori