La o distanta de cateva ore, doua mari preluari au fost confirmate ieri pe piata financiara locala: cel mai mare jucator din zona asigurarilor din Austria, Uniqa, a anuntat preluarea controlului celei de-a saptea companii de pe piata romaneasca de asigurari, Astra, in timp ce grupul bulgar de firme Evrohold a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al companiei de asigurari Asitrans Bucuresti si al societatii Asitrans Leasing
Grupul austriac Uniqa a cumparat 23% din actiunile firmei romanesti de asigurari Astra de la fostul actionar majoritar, Nova Trade, majorandu-si participatia la 50% plus o actiune.

Tranzactia este conditionata de obtinerea aprobarii autoritatilor romane de reglementare. Valoarea tranzactiei este estimata la peste 10 milioane de euro.

Uniqa va face o oferta obligatorie micilor actionari ai companiei listate la Rasdaq Astra, in conformitate cu cerintele legale.

La mijlocul anului 2005, Grupul Uniqa a achizitionat 27% din actiunile companiei Astra, in urma unei tranzactii pe piata de capital. Din vara anului 2006, imaginea companiei de asigurari s-a schimbat, prin alaturarea siglei Astra de cea a Uniqa. Lansarea noului logo a fost pasul premergator extinderii participarii Uniqa in actionariatul Astra.

Uniqa si Nova Group vor continua colaborarea pentru implementare unor proiecte care vizeaza promovarea si vanzarea produselor de asigurare facultative si vor pune accest pe dezvoltarea asigurarilor de viata. De asemenea, Astra-Uniqa va dezvolta si in continuare parteneriatul preferential cu Raiffeisen Bank, se mai arata in comunicat.

Compania isi va extinde activitatea prin realizarea de investitii in imobiliare, initiate deja de Uniqa Group prin achizitionarea pe piata romaneasca a Floreasca Tower si a altor obiective imobiliare.

Bulgarii au venit la shopping in Romania

Grupul bulgar de companii Evrohold a anuntat ca a cumparat pachetul majoritar de actiuni al companiei Asitrans Asigurari si subsidiara de leasing a acesteia, Asitrans Leasing, se arata pe pagina de internet a agentiei de presa bulgare Novinite, citata de NewsIn.

Tranzactia este conditionata de obtinerea aprobarii din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), a anuntat Evrohold intr-un comunicat pe bursa de valori din Bulgaria.

Dupa finalizarea achizitiei pachetului majoritar de actiuni de la Asitrans Asigurari, Evrohold estimeaza o crestere a primelor brute subscrise la 66,3 milioane euro la sfarsitul lui 2007, urmand ca la finalul lui 2008 sa ajunga la 91,83 milioane euro prime brute subscrise.

Evrohold detine in Bulgaria societatea de asigurari EuroIns, cu care vrea sa ajunga la o cota de piata de 3-5% in tarile din zona balcanica.

Compania de asigurari Asitrans a afisat in primul trimestru al anului 2007 prime brute subscrise in valoare de 28,4 milioane lei (7,47 milioane euro), in crestere cu 14,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In primul trimestru din 2006 Asitrans a inregistrat prime brute subscrise de 24,8 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri