Actionarii UniCredit Tiriac Bank ar putea decide, in sedinta din 12 septembrie, intrarea bancii pe piata pensiilor private ca depozitar al fondurilor de pensii si distribuitor de titluri de participare la fondurile de pensii, se arata in convocatorul AGA publicat in Monitorul Oficial.

UniCredit Tiriac Bank nu a facut nici un demers oficial pana in prezent pentru intrarea pe piata pensiilor private, si nici nu va face inainte ca adunarea generala a actionarilor sa aprobe o hotarare in acest sens, a precizat, citat de NewsIn, un oficial al bancii.

Pana in prezent, arbitrul pensiilor private (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private) a autorizat cinci banci ca depozitar de fonduri de pensii obligatorii: BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Romana (BCR), Bancpost, ING Bank NV Amsterdam - sucursala Bucuresti si Raiffeisen Bank Romania.

UniCredit Tiriac Bank, a patra banca de pe piata romaneasca dupa active, a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 152,3 milioane lei (48,6 milioane euro), mai mare cu 30,3% fata de castigul cumulat din prima jumatate a anului trecut al HVB Tiriac Bank (la randul sau formata prin fuziunea prin absorbtie a Bancii Tiriac cu HVB Bank Romania) si UniCredit Romania, cele doua banci care au format prin fuziune noua entitate.

Actionarii principali ai UniCredit Tiriac Bank sunt Bank Austria Creditanstalt AG, cu 55,2% din capitalul social, Redrum International Investments BV, cu 20,17% din actiuni si Vesanio Trading Limited, cu o detinere de 20,22%, ultimele doua controlate de omul de afaceri Ion Tiriac.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group, cu o prezenta puternica in Europa Centrala si de Est. Banca are o retea de 136 de sucursale in 38 de judete.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cele mai bune dobanzi la depozite: ce banci mari mai ofera peste 2%