UniCredit Tiriac Bank nu a facut nici un demers oficial pana in prezent pentru intrarea pe piata pensiilor private, si nici nu va face inainte ca adunarea generala a actionarilor sa aprobe o hotarare in acest sens, a precizat, citat de NewsIn, un oficial al bancii.

Pana in prezent, arbitrul pensiilor private (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private) a autorizat cinci banci ca depozitar de fonduri de pensii obligatorii: BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Romana (BCR), Bancpost, ING Bank NV Amsterdam - sucursala Bucuresti si Raiffeisen Bank Romania.

UniCredit Tiriac Bank, a patra banca de pe piata romaneasca dupa active, a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 152,3 milioane lei (48,6 milioane euro), mai mare cu 30,3% fata de castigul cumulat din prima jumatate a anului trecut al HVB Tiriac Bank (la randul sau formata prin fuziunea prin absorbtie a Bancii Tiriac cu HVB Bank Romania) si UniCredit Romania, cele doua banci care au format prin fuziune noua entitate.

Citeste si:

Actionarii principali ai UniCredit Tiriac Bank sunt Bank Austria Creditanstalt AG, cu 55,2% din capitalul social, Redrum International Investments BV, cu 20,17% din actiuni si Vesanio Trading Limited, cu o detinere de 20,22%, ultimele doua controlate de omul de afaceri Ion Tiriac.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group, cu o prezenta puternica in Europa Centrala si de Est. Banca are o retea de 136 de sucursale in 38 de judete.