Transilvania Leasing isi majoreaza capitalul social cu 10 milioane lei

Actionarii societatii comerciale Transilvania Leasing IFN SA au aprobat majorarea capitalului social al companiei cu suma de 10 milioane lei (circa 3 milioane euro), pana la 33,3 milioane lei, potrivit hotararii publicate in Monitorul Oficial.

Majorarea capitalului social se face prin emiterea unui numar de 100 de milioane de actiuni nominative cu o valoare nominala de 0,1 lei, repartizate persoanelor ce figureaza in registrul actionarilor la data hotararii (9 august), proportional cu cota de participare a acestora.

Varsarea aporturilor in numerar se va efectua concomitent cu subscrierea titlurilor si va avea loc in doua etape.

in prima etapa, varsarea si subscrierea se realizeaza in termen de 30 de zile de la data publicarii deciziei actionarilor in Monitorul Oficial, respectiv 24 august. La expirarea acestui termen, actiunile ramase nesubscrise vor fi oferite spre subscriere, pentru 15 zile, actionarilor care au participat la prima etapa de majorare, pe principiul "primul venit, primul servit". Actiunile nesubscrise si nevarsate se anuleaza.

Ultima majorare de capital a avut loc in luna mai, cu 6,66 milioane de lei, la 23,3 milioane de lei.

Profitul net Transilvania Leasing a fost, in 2006, de 1,821 milioane lei, fata de 4,128 milioane lei in 2005.
Actionarul majoritar al Transilvania Leasing este SIF Transilvania, care detine un pachet de peste 58% din capitalul companiei.

SIF Transilvania vrea sa listeze Transilvania Leasing la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in a doua parte a acestui an, alaturi de Aro Palace, ca parte a strategiei din programul de restructurare a portofoliului inceputa acum doi ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri