Autoritatea pentru privatizare (AVAS) a stabilit calendarul etapelor preliminare pentru calificarea in finala privatizarii Bancii Comerciale Romane, in care startul este dat pe 7 iulie.

Investitorii care vor sa participe la privatizarea BCR trebuie sa depuna scrisorile de interes pana la data de 7 iulie, iar ofertele finale vor fi acceptate pana cel tarziu la 19 septembrie, a informat ieri Mediafax, citandu-l pe Gabriel Zbarcea, presedintele AVAS.

„Dupa 7 iulie vom deschide camera de date a bancii, iar pana la 19 septembrie asteptam ofertele finale. Am estimat ca anuntul privind castigatorul si semnarea contractului va avea loc pe 21 noiembrie, dar este greu de spus cum vor decurge negocierile si cati finalisti vor fi, asa ca anuntul de privatizare nu va include si aceasta data“, a explicat Zbarcea.

Anuntul oficial privind lansarea privatizarii va fi publicat in presa internationala, pana la sfarsitul acestei saptamani, a adaugat seful Privatizarii. Potrivit lui Zbarcea, pana in prezent si-au anuntat interesul pentru BCR sase institutii de credit.

Pana in acest moment, sase banci au confirmatoficial intentia de a participa la privatizare sunt Banca Intesa, Unicredit, Deutsche Bank, Fortis, BNP Paribas, HVB-Creditanstalt, a adaugat Zbarcea.

Surse din piata bancara indica alti doi ofertanti, care nu doresc sa confirme oficial interesul, fiind vorba de banca belgiana KBC si banca olandeza Rabobank.