Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea subscrie 50 milioane euro pentru majorarea capitalului Bancii Transilvania, dupa ce i-a acordat un nou imprumut, de 100 milioane euro, destinat creditarii IMM-urilor, a declarat directorul general al BT, Robert Rekkers.

"Decizia o vor lua actionarii, nu este nimic stabilit inca, dar am discutat aceasta posibilitate", a precizat Rekkers, in cadrul conferintei sustinute de BERD si Banca Transilvania, cu ocazia semnarii acordului pentru noul imprumut.

De noile fonduri vor urma sa beneficieze peste 7.500 dintre IMM-urile clienti activi ai Bancii Transilvania.
Directorul BERD Romania, Claudia Pendred, a declarat ca totalul imprumuturilor acordate de institutie Romania va fi de peste 300 milioane euro in 2008, iar suma pentru 2009 ar putea fi chiar mai mare.

BERD si-a anuntat intentia de a-si creste volumul investitiilor in 2009, ca raspuns la criza economica mondiala. Anul viitor, banca doreste sa investeasca pana la 7 miliarde euro, nivel care vizeaza o crestere cu peste un miliard de euro a investitiilor prevazute anterior pentru 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
#bankingurban Cum sa faci cumparaturi de Craciun cat mai inteligent