Infuziile de capital din strainatate in companiile de asigurari care activeaza in Romania au insumat 45,27 milioane euro in ultima luna a anului trecut, potrivit datelor publicate de Registrul Comertului.

In decembrie 2007 nu s-a inregistrat nicio majorare de capital pe aceasta piata.

Asiguratorul Unita a primit in decembrie 2008 cea mai mare injectie de capital, de 35,9 milioane euro, urmat de OTP Garancia Asigurari, cu 3,4 milioane euro, si BRD Asigurari de Viata, cu o infuzie de 3,33 milioane euro.
EuroIns Romania (fosta Asitrans) a atras 2,6 milioane euro la capitalul social, scrie NewsIn.

Grupul austriac de asigurari Uniqa, care a preluat recent asiguratorul Unita de la Vienna Insurance Group (VIG), vrea sa intre pe piata asigurarilor de viata cu compania Uniqa Asigurari de Viata.

Arbitrul asigurarilor anuntase la sfarsitul lui ianuarie ca are in vedere cereri de a intra pe piata asigurarilor de viata de la patru societati, printre care BRD Asigurari de Viata si Uniqa Asigurari de Viata, care au atras capital strain in decembrie.

Asiguratorii din Romania au atras anul trecut 240 milioane euro din strainatate

Sectorul asigurarilor a atras anul trecut infuzii de capital din strainatate de peste 240 milioane euro, piata asigurarilor fiind stimulata mai ales de intrarea pe piata a unor noi asiguratori - Aegon Asigurari de Viata, Signal Iduna Asigurari de Viata, Uniqa Asigurari de Viata, BRD Asigurari de Viata - precum si a unor injectii de capital ulterioare unor preluari.

Asiguratorul BT Asigurari a primit anul trecut cea mai mare injectie la capital, in valoare de 55,29 milioane euro, fiind urmat de Unita, cu 35,9 milioane euro, si Omniasig - Vienna Insurance Group (VIG), proprietarul austriac investind 30,63 milioane euro.

Asirom, societate controlata tot de VIG, a raportat anul trecut o injectie de 27,8 milioane euro.

Companiile de pe piata romaneasca de asigurari au inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 8,78 miliarde lei (2,38 miliarde euro), in crestere cu 22,4% fata de 2007, potrivit datelor provizorii ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Zeci de mii de PFA si intreprinderi familiale vor fi radiate in martie